Vegansk och glutenfri pasta-jar i glasburk
Enkla maträtter

Vegansk pastasallad

Recensioner

(12 röster)

(12 röster)

En fräsch och matig vegansk pastasallad som passar utmärkt att ta med till jobbet i en snygg glasburk eller göra en stor sats och servera familjen en varm sommardag.

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    1
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Börja med att göra hummusen:

    • Mixa ingredienserna till hummusen: kikärtor, pressad vitlök, citron, spiskummin, salt, peppar och olja. Tillsätt vatten och mixa till önskad konsistens.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt stå i kylskåp.

  2. Gör sedan basilikadressingen:

    • Mixa ingredienserna till basilikadressingen: basilika, sojayoghurt, olivolja, honung och citron.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt stå i kylskåp.

  3. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

  4. Häll pastan i ett durkslag och skölj i kallt vatten.

  5. Blanda pastan med hälften av basilikadressingen.

  6. Lägg resten av dressingen i botten av glasburken.

  7. Skär broccolin i mindre bitar och lägg i glasburken.

  8. Fördela tomater, sparris, solrosskott, gurka, kikärtor och avokado över broccolin.

  9. Lägg ett lager hummus över grönsakerna. Fortsätt med jordgubbar och pasta.

  10. Toppa helheten med rivna morötter.

Används i receptet
Al Bronzo Sedani från Semper Glutenfritt

PASTA SEDANI