Vegansk och glutenfri pasta-jar

En fräsch, härlig pastasallad som passar utmärkt att ta med till jobbet i en snygg glasburk eller göra en stor sats och servera familjen en varm sommardag.

145 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

75 g Semper Pasta Sedani
1 avokado
½ litet broccolihuvud
¼ gurka
Solrosskott
2 msk kikärtor
Cocktailtomater
1 morot
1 näve jordgubbar
3 st sparris

Hummus:
250 g kikärtor (färska)
2 vitlöksklyftor
4 msk pressad citron
1 msk spiskummin
1 dl olivolja
1,5 dl vatten (ca)
Salt och peppar

Basilika dressing:
1 kruka basilika
1 citron, skalet och saften
1 dl sojayoghurt
2 msk olivolja
1 msk honung (valfritt)
salt och peppar

Gör såhär

  1. Mixa ingredienserna till hummusen: kikärtor, pressad vitlök, citron, spiskummin, salt, peppar och olja. Tilsätt vatten och mixa till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylskåp.
  2. Mixa ingredienserna till basilikadressingen: basilika, sojayoghurt, olivolja, honung och citron. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylskåp.
  3. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Häll pastan i ett durkslag och skölj i kallt vatten.
  5. Blanda pastan med hälften av basilikadressingen.
  6. Lägg resten av dressingen i botten av glasburken.
  7. Skär broccolin i mindre bitar och lägg i glasburken.
  8. Fördela tomater, sparris, solrosskott, gurka, kikärtor och avokado över broccolin.
  9. Lägg ett lager hummus över grönsakerna. Fortsätt med jordgubbar och pasta.
  10. Toppa helheten med rivna morötter.

Hem / Recept / Vegansk och glutenfri pasta-jar