Gnocchi med grönkålspesto

430 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

1 pkt Gnocchi
3 liter grönkål, grovstrimlad
2 vitlöksklyftor
1 dl hasselnötter, grovhackade
1 dl riven parmesan
1,5 dl olivolja + olja för att steka i
250 g körsbärstomater
100 gram ruccola
Lite salt och peppar efter smak.

Gör såhär

  1. Koka pastan enligt anvisningar, använd rikligt med vatten, minst 1 liter per 100 gram pasta.
  2. Häll av vattnet och låt svalna lite.
  3. Mixa under tiden ihop grönkål med vitlök, hasselnötter, parmesan och olivolja.
  4. Hetta upp en panna med lite olja och fräs Gnocchi på medelhög värme så de får lite färg, ca 3-4 minuter.
  5. Tillsätt körsbärstomater i slutet.
  6. Blanda grönkålspeston med Gnocchin och tomaterna.
  7. Tillsätt ruccola. Vänd och smaka av med salt och peppar.

Hem / Recept / Gnocchi med grönkålspesto