Glutenfritt knäckebröd

Perfekt krispiga

Baka dina egna glutenfria knäckebröd snabbt och enkelt. Vårt recept kräver bara fyra ingredienser, men glöm inte att kavla in dina favoritfröer och kryddor.

60 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 240°C.

  2. Blanda jäst, salt och brödmix i en skål (spara 30 ml av mjölblandningen)

  3. Tillsätt ljummet vatten (37°C). Blanda med degkrok i 1 min. Tillsätt olja och fortsätt att blanda i 3-4 min.

  4. Låt degen vila i 5 minuter.

  5. Dela degen i 3 delar. Kavla ut varje deg till tunna rektanglar (40x30 cm) på ett mjölat bakplåtspapper. Tips! Strö över valfria örter och frön. Tryck ner med en kavel.

  6. Nagga degen med en gaffel och skär i mindre kvadrater.

  7. Överför bakplåtspappret till en bakplåt, täck och låt jäsa i 20 minuter.

  8. Pensla eller spraya med vatten.

  9. Baka i mitten av ugnen i 8 minuter. Öppna ugnsluckan i några sekunder och baka i ytterligare 2 minuter tills bröden är gyllenbruna.

Tips! Torka brödet i 100°C för att göra dem krispigare.

Hem / Recept / Glutenfritt knäckebröd