Glutenfritt smörrebröd med pocherat ägg

Dags för den danska klassikern

Vår egen version av den danska klassikern! Vi serverar vår glutenfria variant med pocherat ägg och avokado. Den perfekta lunchen.

420 min
Average: 4 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

4 skivor Semper Fjällrundor med fiber, men funkar lika bra med ditt favoritbröd!
2 avokado
citron
färskost
några droppar olivolja
salt och chiliflakes
1 1/2 l vatten (till pochering)
1 msk ättika (till pochering)
4 ägg
pumpafrön
persilja, finhackad

Gör såhär

  1. Skiva avokadon tunt. Droppa över citron.

  2. Bred färskost på brödskivorna och lägg på avokadon. Ringla över olivolja och strö över salt och chiliflakes.

    Pochera ägg

  3.  Koka upp vatten, ättika och salt (2 tsk).

  4. Sänk till sjudande vatten. 

  5. Knäck äggen ett i taget i en kopp och låt ägget försiktigt glida ner i det sjudande vattnet.

  6. Låt ägget sjuda i ca 3 minuter och ta upp det med hålslev. Låt rinna av på ett papper.

  7. Toppa varje smörgås med ett pocherat ägg. Strö över pumpafrön och finhackad persilja.

Hem / Recept / Glutenfritt smörrebröd med pocherat ägg