Glutenfritt morotsbröd

Gör småbröd eller limpa

Ett saftigt morotsbröd som smakar utmärkt. Välj själv om du gör småbröd eller limpa, oavsett smakar det ljuvligt. Servera med lagrad ost eller en god marmelad.

2045 min
Average: 5 (2 votes)
2 Röster

Ingredienser

1 pkt Semper MixFin MixGrov Mix eller Lågprotein Mix
4 dl vatten
1/2 dl olja
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl morötter, finrivna
2 dl boveteflingor
2 msk sirap
1 tsk salt

Obs! Helt solrosfrö och linfrö kan innehålla spår av gluten!

Gör såhär

  1. Värm vatten och olja till 37°C. Rör ut jästen i degspadet.

  2. Tillsätt morötter, boveteflingor, sirap och salt. Blanda i mjölmix och rör till en jämn smet.

  3. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 250°C.

  5. Arbeta ihop degen och klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckta, ca 10 minuter.

  6. Grädda i ugn, ca 10 minuter.

Tips! Receptet kan även användas för att göra limpa.

Hem / Recept / Glutenfritt morotsbröd