Glutenfritt hamburgerbröd
Dags för burgare
En god hamburgare startar alltid med ett gott bröd. Vi lovar att det är värt att baka sina egna glutenfria hamburgerbröd. Så här kommer vårt bidrag till en godare burgarvärld.
16 st45 minIngredienser
1/2 dl Semper Pofiber
1 pkt Semper Mix eller Grov Mix
50 g smör
3 1/2 dl vatten
1/2 pkt jäst
1/2 tsk salt
Garnering: sesamfrön
Gör såhär
Smält smöret, tillsätt vattnet och låt det bli ljummet, ca 37°C.
Rör ut jäst och Pofiber i degspadet. Tillsätt salt och arbeta in mjölmixen, spara 1 ½ dl till utbakning. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen. Forma till hamburgerbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga bröden och låt jäsa i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
Pensla med varmt vatten, strö på sesamfrön.
Grädda i ugn, ca 10 minuter.