Glutenfritt formbröd

Ett perfekt bröd

Är du på jakt efter ett lättbakat glutenfritt formbröd? Här är ett och gott bröd som bakas i avlånga formar.

2 st1,5 h
Average: 4.6 (69 votes)
69 Röster

Ingredienser

1 pkt Semper Bovete & Teff mjöl
50 g jäst
1 1/2 msk honung, eller råsocker
4 1/2 dl vatten, rumstempererat
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
brödkryddor (valfritt)

Gör såhär

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Mät upp vatten, honung, rapsolja och salt i en bunke.  Sätt till jästen och blanda om. Spara 1 msk mjölmix och sätt till resten i bunken. Arbeta till en jämn och smidig deg, gärna i degblandare, ca 3 minuter.
  3. Smörj två brödformar (ca 1,3 l) med matolja eller smör. Skopa över degen till formarna (degen ska vara lös). Jämna till ytan med en sked som doppats i vatten. Jäs till dubbel storlek, ca 35-40 minuter.
  4. Spraya eller pensla ytan med vatten och sikta sen lite mjöl över. Grädda i nertill i ugn ca 35 minuter.
  5. Stjälp upp brödet på galler och låt svalna helt.

Hem / Recept / Glutenfritt formbröd