Glutenfria vita chokladbollar med lingon

Smälter i munnen

Överraska dina nära och kära med en svenskare touch av denna klassiker. Testa vårt recept på glutenfria vita chokladbollar. Perfekta till kalaset eller glöggminglet. Om du vill kan du byta ut lingonen mot t.ex. jordgubbar. Mums!

25 st45 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

5 dl Semper Havregryn
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

50 g vit choklad 
100 g smör

1– 1 1/2 dl lingon
1/2 banan

Riven kokos till garnering

Gör såhär

  1. Mixa socker, vaniljsocker och grovhackad choklad till fint pulver i matberedare. Om du inte har en matberedare kan du smälta chokladen på låg värme. 

  2. Tillsätt havregryn och rumstempererat smör, mixa. 

  3. Tillsätt lingon och grovhackad banan och mixa till smet. Ställ i kylskåp, ca 30 minuter. 

  4. Forma bollar och rulla i kokosflingor. Låt stelna i kylskåp. 

Tips! Byt ut lingon mot andra bär, exempelvis färska svenska jordgubbar.

Hem / Recept / Glutenfria vita chokladbollar med lingon