Glutenfria chokladbollar med vitchoklad och lingon
Jul

Glutenfria vita chokladbollar med lingon

Recensioner

(12 röster)

(12 röster)

Överraska dina nära och kära med en svenskare touch av denna klassiker. Testa vårt recept på glutenfria vita chokladbollar. Perfekta till kalaset eller glöggminglet. Om du vill kan du byta ut lingonen mot t.ex. jordgubbar. Mums!

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    25 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Mixa socker, vaniljsocker och grovhackad choklad till fint pulver i en matberedare. Om du inte har en matberedare kan du smälta chokladen på låg värme.

  2. Tillsätt havregryn och rumstempererat smör och mixa ihop.

  3. Tillsätt lingon och grovhackad banan och mixa till en smet. Låt smeten stå i kylskåptet i ca 30 minuter.

  4. Forma bollar och rulla i kokosflingor. Låt stelna i kylskåp.

    Tips! Byt ut lingon mot andra bär, exempelvis färska svenska jordgubbar.

Används i receptet
Havregryn 500 gram från Semper Glutenfritt

HAVREGRYN