Glutenfria snittar i två varianter

Skagenröra med löjrom eller svamp och parmesan

Festliga, glutenfria snittar i två varianter! Antingen krämig skagentoast toppad med löjrom och dill eller kantarelltoast med parmesan och timjan. Båda är favoriter på festen!

4-6 20 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

Skagentoast med löjrom
4-6 skivor Semper Toasty fiber
500 g räkor med skal
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1/2 knippe dill
1 citron
1 krm salt
1 krm svartpeppar
4-6 msk löjrom
Dill att dekorera med

Kantarelltoast med parmesan och timjan
4-6 skivor Semper Toasty fiber
150 g kantareller
2 - 3 msk smör
2 msk olivolja
1/2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
timjan att dekorera med

 

Gör såhär

Skagentoast med löjrom

  1. Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt.
  2. Lägg räkorna i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraiche.
  3. Hacka dillen fint, men spara lite till dekoration. Riv lite citronskal och pressa ur 1 tsk saft. Tillsätt dill, citron och smaksätt med salt och peppar.
  4. Klicka ut skagenröran på smörstekt Toasty fiber, skuren i mindre tilltuggs bitar.
  5. Toppas med löjrom, dill och svartpeppar.

Kantarelltoast med parmesan och timjan

  1. Stek svampen i en torr stekpanna tills all vätska försvunnit!
  2. Tillsätt sedan smör och olivolja och stek tills de får en fin gyllene färg. Salta och peppra.
  3. Fördela svampen på smörstekt Toasty fiber,  skuren i mindre tilltuggsbitar.
  4. Toppa med parmesan och färsk timjan.

Hem / Recept / Glutenfria snittar i två varianter