Glutenfria skorpor

Avnjutes gärna i sällskap med en kopp te och en klick god marmelad.

3245 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

1 pkt Semper Lantbrödmix
1 pkt jäst (50 g)
3 dl vatten, ljummet
1/2 dl linfrön, krossade
100 g smör, rumstempererat
2 msk socker

Gör såhär

  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan övriga ingredienser, men spara ½ dl av mjölmixen till utbakning. Blanda allt till en smidig deg.

  2. Stjälp upp degen på bakbordet och dela i 4 bitar. Rulla ut dem något med den sparade mjölmixen. Dela varje bit i ytterligare 4 delar. Forma varje del till en rulle. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Låt jäsa 40 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

  4. Grädda i ugn, ca 10 minuter.

  5. Dela rullarna med en vass kniv. Lägg på galler och torka skorporna i ugnen i 125°C, ca 1 timme.

Tips! Sätt gärna ugnsluckan lite på glänt genom att placera en träslev eller dylikt mellan ugnens lucka och ugnen. Då försvinner fukten lättare och skorporna torkar fortare.

Hem / Recept / Glutenfria skorpor