Glutenfria scones

Himmelskt goda

Finns det något härligare än nybakade scones? Våra glutenfria scones är lätta att baka och att gilla. Allra godast är de ljumna med smör eller med grädde och sylt. Perfekta till frukost eller till fikat!

8 st20 min
Average: 4.4 (85 votes)
85 Röster

Ingredienser

4 1/2 dl Semper Mix med fiber eller Grov Mix
2 tsk bakpulver
50 g smör
2 dl mjölk

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Blanda alla torra ingredienser och finfördela smöret i blandningen.

  3. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.

  4. Dela degen i 2 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta ut till runda kakor. Nagga kakorna och skåra i 4 delar.

  5. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

Hem / Recept / Glutenfria scones