Glutenfria saffransscones

För en perfekt julfrukost

Om du inte har testat glutenfria saffransscones än så är det hög tid att göra det. Genom att addera saffran i smeten så blir sconesen ännu godare. Passar lika bra till helgfrukost som till afternoon tea.

15 st25 min
Average: 5 (2 votes)
2 Röster

Ingredienser

4 dl Semper Mix med Fiber
50 gram rumstempererat smör
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 dl vaniljkvarg
1 msk honung
1 gram saffran
nypa salt
hasselnötter eller mandel (valfritt)

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 250°C. 

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt smör och krama till en smulig deg. 

  3. Tillsätt mjölk, vaniljkvarg och honung, rör samman. 

  4. Mjöla in händerna och forma 6 lätt tillplattade bollar. 

  5. Strö över finhackade hasselnötter eller mandel. 

  6. Grädda i ugnen i ca 10 min eller tills sconesen har fått fin färg. 

Hem / Recept / Glutenfria saffransscones