Rödbetsbiffar

En god vegoburjare

Har du inte testat att göra rödbetsbiffar än så här det hög tid! Vi lägger våra i ett hamburgerbröd, men de går lika bra att äta till en fräsch sallad.

630 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

6 st Semper Frallor med fiber
1 dl Semper Pofiber
3 dl Semper Havregryn
5 kokta rödbetor
200 g tofu
1 gul lök
1 dl chiafrön
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
½ kruka färsk basilika
salt och peppar

Exempel på fyllning:
skivad tomat, gärna gul
sallad
groddar, gärna rödbetsgroddar

Dressing: 
1 dl god olivolja
1 kruka mynta
3 msk citronjuice
salt
svartpeppar

Gör såhär

  1. Börja med att riva eller mixa rödbetorna i en matberedare.

  2. Tillsätt de andra ingredienserna och mixa tills allt blandats ordentligt. Tillsätt lite vatten om det känns för torrt.

  3. Låt ligga och dra en stund innan stekning.

  4. Under tiden gör dressingen till burgarna. Häll alla ingredienser i en bunke och mixa med en stavmixer till en grön dressing. Smaka av med lite mer salt och peppar. Ställ åt sidan.

  5. Forma till burgare, ca 6 st.

  6. Stek på mellanvärme i ca 4 min på varje sida.

  7. Grilla på brödhalvorna och lägg sen ut på underdelen, toppas med sallad, groddar och tomatskivor. Toppa med lite dressing och sist på med brödet!

Hem / Recept / Rödbetsbiffar