Glutenfri pirog toppad med sallad, tomat och fetaost
Fest

Glutenfria piroger

Recensioner

(207 röster)

(207 röster)

En hel måltid i ett litet väldoftande paket. Ljuvliga att äta nygräddade med en god sallad. Också väldigt fiffiga att ha på lut i frysen, eller med på utflykten.

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    ca 12 st
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Börja med degen:

    • Lös jästen i vattnet.
    • Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölmixen och blanda ihop.
    • Låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.

  3. Gör fyllningen under tiden som degen jäser:

    • Bryn lök och köttfärs i en stekpanna. Rör om hela tiden.
    • Tillsätt basilika, kryddor och lättfil i färsen.
    • Låt svalna.

  4. Knåda och kavla ut degen till 12 runda kakor (ca 10 cm i diameter).

  5. Fördela fyllningen (ca 2 msk) på varje rundel. Vik ihop till halvmånar. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg eller med lite vatten. Grädda i ugn, ca 12 minuter.

  7. Låt pirogerna svalna på galler. Servera gärna med en god sallad.

Används i receptet
Mix Fiber från Semper glutenfritt

MIX FIBER

Mix från Semper Glutenfritt

MIX