Glutenfria piroger
Går att göra i alla former och smaker
En hel måltid i ett litet väldoftande paket. Ljuvliga att äta nygräddade med en god sallad. Också väldigt fiffiga att ha på lut i frysen, eller med på utflykten.
ca 12 st45 minIngredienser
Deg:
5 1/2 dl Semper Mix eller Mix med Fiber (spara 1/2 dl till utbakning)
1/2 pkt jäst (25 g)
1 1/2 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 tsk salt
Fyllning:
2 st små gula lökar, hackade
250 g köttfärs
1/2 dl basilika, klippt
2 tsk salladskrydda
1 krm svartpeppar
1 dl lättfil
Till pensling:
1 ägg
Gör såhär
Sätt ugnen på 225°C.
Deg: Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölmixen och blanda ihop.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter. Gör fyllningen under tiden. Bryn lök och köttfärs i en stekpanna. Rör om hela tiden. Tillsätt basilika, kryddor och lättfil i färsen. Låt svalna.
Knåda och kavla ut degen till 12 runda kakor (ca 10 cm i diameter).
Fördela fyllningen (ca 2 msk) på varje rundel. Vik ihop till halvmånar. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg eller med lite vatten. Grädda i ugn, ca 12 minuter.
Låt pirogerna svalna på galler. Servera gärna med en god sallad.