Glutenfria pepparkakor
100% julkänsla
Glutenfria pepparkakor är en klassiker under julen och detta receptet ger fantastiskt goda kakor med smak av kanel, ingefära och kryddnejlikor. Ät som de är, toppa med ädelost eller varför inte använda som botten till en cheesecake?
1 sats60 minIngredienser
4 dl Semper Fin Mix eller Bovete & Teff mjöl
100 g smör
1 dl socker
1/2 dl mörk sirap
1 msk kanel, mald
1 tsk ingefära, mald
1 tsk kryddnejlika, mald
3 krm salt
2 krm natriumbikarbonat
3 msk vatten (till Bovete & Teff mjöl)
Gör såhär
Mixa alla ingredienser utom vatten i en matberedare. Tillsätt sedan 3 msk vatten om du använder Bovete & Teff mjöl och mixa igen.
Låt degen vila i kylskåp i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 160°C.
Arbeta degen lätt på bakbord så att den mjuknar och blir formbar. Kavla degen tunt med lite mjöl på bakbordet och ta ut pepparkaksfigurer med mått.
För över kakorna på plåt och grädda, ca 10–15 minuter. Låt svalna på plåten.
Tips! Grädda inte för mörkt för då smakar kakorna lätt bränt.
Orkar du inte baka egna? Spana in våra färdiga glutenfria pepparkakor!