Glutenfria morotsfrallor

Ett saftigt matbröd

Ett saftigt och gott matbröd gjort på morot. Du kan välja mellan att göra ett helt glutenfritt morotsbröd eller goda små morotsfrallor. Oavsett så blir resultatet ljuvligt. Testa själv!

2045 min
Average: 4.5 (2 votes)
2 Röster

Ingredienser

1 pkt Semper MixFin MixGrov Mix eller Lågprotein Mix
4 dl vatten
1/2 dl olja
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl morötter, finrivna
2 dl boveteflingor
2 msk sirap
1 tsk salt

Obs! Helt solrosfrö och linfrö kan innehålla spår av gluten!

Gör såhär

  1. Värm vatten och olja till 37°C. Rör ut jästen i degspadet.
  2. Tillsätt morötter, boveteflingor, sirap och salt. Blanda i mjölmix och rör till en jämn smet.
  3. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Arbeta ihop degen och klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckta, ca 10 minuter.
  6. Grädda i ugn, ca 10 minuter.

Hem / Recept / Glutenfria morotsfrallor