Glutenfria laxsnittar med pepparrot

Bjudvänlig snitt

Här är vårt recept på ett par fantastiska laxsnittar med med pepparot och äpple. Det blir en spännande kombination av sött från äpple, salt från lax och sting från pepparrot. Passar perfekt till minglet!

6 st20 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

3 skivor hembakat vörtbröd alternativt Semper Mörkt med Fullkorn
2 skivor gravad lax
1 msk gräslök, hackad
1 st äpple
50 g smör, rumsvarmt
en nyp flingsalt
1 st citron, skalet
riven pepparrot

Gör såhär

  1. Kantskär vörtbrödet. Skär sedan varje skiva i två trekantiga snittar. 

  2. Vispa smöret luftigt med elvisp. 

  3. Bred det vispade smöret på bröden och toppa med flingsalt, rivet citronskal och pepparrot. 

  4. Hacka äpplet fint.

  5. Fördela laxen, det hackade äpplet, gräslöken och den andra halvan av brödet. Lägg ihop brödbitarna och sätt en tandpetare igenom.

Hem / Recept / Glutenfria laxsnittar med pepparrot