Glutenfria knäckesnittar med tomat och färskost på en träbricka
Fest

Glutenfria knäckesnittar med tomat och färskost

Recensioner

(4 röster)

(4 röster)

Fräschare än så här blir det inte. De här glutenfria knäckesnittarna är det perfekta tilltugget, passar till både fest och vardag. Rostade tomater och krämig färskost är en ljuvlig kombo Shisokrasse och färsk rosmarin på toppen ger både färg och smak.

  • Tillagningstid
    15 minuter + 3 timmar i ugnen
  • Portioner
    -
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120°C.

  2. Picka körsbärstomaterna lite med en vass kniv, eller halvera dem, för att undvika att de spricker i ugnen.

  3. Lägg tomaterna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla olivolja över tomaterna, salta och peppra.

  4. Baka i ugn i cirka 2 timmar och låt sedan stå på eftervärme med luckan på glänt i cirka 1 timme.

  5. Bred färskost med valfri smaksättning på Rosmarinknäcke brutet i bitar, toppa med ugnsbakad tomat. Dekorera med krasse eller rosmarin.

Används i receptet
Rosmarinknäcke från Semper Glutenfritt

ROSMARINKNÄCKE MED SALT