Glutenfria knäckesnittar med rödbetshummus

En färgglad snitt

En vegetarisk snitt som lämpar sig som tilltugg. Rödbetorna ger hummusen en god smak och dessutom en vacker rosaröd färg. Tillsammans med fetaosten blir detta en väldigt trevlig smakupplevelse. En riktig färgklick på snittbrickan eller på buffébordet.

10 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

  • 3 kokta, skalade rödbetor

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 ½ dl kokta kikärter

  • 2 msk olivolja

  • 2 krm salt

  • 1 krm malen svartpeppar.

Gör såhär

  1. Skär rödbetorna i bitar.
  2. Skala vitlöken och mixa rödbetorna, vitlöken och kikärtorna.
  3. Droppa i oljan och smaka av med salt och peppar. 


Servera rödbetshummusen på
Spisknäcke med surdeg med fetaost, china roségroddar eller rödbetsgroddar och svarvad polkabeta.

Hem / Recept / Glutenfria knäckesnittar med rödbetshummus