Glutenfria frukostmuffins

För en roligare start på morgonen

Testa att baka glutenfria frukostmuffins, en roligare start på morgonen och fantastiskt goda. En härlig blandning av frön, nötter och bär. Utgå från grundreceptet och tillsätt sedan det du har hemma!

7 st20 min
Average: 4.5 (2 votes)
2 Röster

Ingredienser

2 1/2 dl Semper Bovete & Teff mjöl
1/2 dl Semper Havregryn
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk kanel
50 g kokosolja eller rumstempererat smör
1 äpple, grovrivet
2 dl glutenfri havremjölk eller annan växtbaserad mjölk

Tillsätt en eller flera av nedan:
1/2 dl solroskärnor, hela
1/2 dl blåbär eller tranbär, torkade
1 dl hasselnötter, grovhackade
1/2 dl hela linfrön
1 dl russin
Obs! Helt solrosfrö och linfrö kan innehålla spår av gluten!

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Mät upp mjölmix, havregryn, bakpulver, salt, kanel och kokosolja (eller smör).

  3. Kör allt i en matberedare någon minut så att fettet går in i mjölet. Alternativt kan det arbetas ihop med fingrarna.

  4. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en smet.

  5. Fördela smeten i muffinsformar.

    Tips! Eftersom muffinsen inte sväller så mycket kan formarna fyllas upp till formens kant

  6. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

Hem / Recept / Glutenfria frukostmuffins