Glutenfria frallor

Lätthanterlig deg

När suget slår till efter hembakta frallor är det detta recept du ska använda dig av. Härligt mjuka och fluffiga, lätta att baka eftersom de inte kräver så många ingredienser (utan ägg och mjölk). Vi vågar lova att dessa frallor snabbt blir en frukostfavorit, vem säger nej till glutenfria frallor som blir klara på en 1 timme?

10 st60 min
Average: 4.6 (125 votes)
125 Röster

Ingredienser

  • (1 paket, cirka 8 dl) 500 g Semper Mix med Fiber, spara 2 msk

  • 3 1/2 dl vatten

  • 1 paket jäst

  • 1/2 dl olja

  • 1 tsk salt

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 230 grader.

  2. Mät upp ljummet vatten i en bunke tillsammans med jäst och lös upp jästen.

  3. Tillsätt olja, salt och sedan Semper Mix med fiber men spara 2 matskedar till utbaket. Arbeta degen i 5 minuter i en köksmaskin med degkrok.

  4. Forma 10 stycken frallor runda med hjälp utav kallt vatten på händerna och pudra sedan mjölet på.

  5. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk och snitta ev. med en vass liten kniv.

  6. Baka sedan av i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, tills brödet har en fin gyllene färg.

Hem / Recept / Glutenfria frallor