Glutenfria dadelbollar

Hacka, mixa, rulla

Runda små klassiker i en lite piggare version. En riktig trestegsraket - hacka, mixa, rulla. Ljuvligt goda dadelbollar som dessutom går att frysa in, bättre än så blir det inte!

10 st30 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

3 dl Semper Havregryn
12 färska dadlar, urkärnade
3–4 msk rå- eller vanlig kakao
3/4 dl glutenfri havremjölk (se recept här) eller annan växtbaserad mjölk
1 1/2 msk kokosolja
2 msk starkt kaffe
en nypa flingsalt

Valfri booster:

1 msk gojibär

Garnering:

hackade pumpafrön och pistagenötter, strössel eller kakao

Gör såhär

  1. Hacka dadlar i mindre bitar.

  2. Mixa med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet.

  3. Forma till bollar och rulla i valfri garnering. Ställ in i kylen.

Tips! Bollarna går även utmärkt att förvara i frysen.

Hem / Recept / Glutenfria dadelbollar