Glutenfria cookies

Lätta att baka, lätta att älska

Älskade glutenfria chocolate chip cookies! Det bästa med detta glutenfria kakrecept är att det busenkelt att göra och resultatet blir alltid lika bra, både till fikat eller kalaset. Gott tips! Doppa halva kakan i smält choklad och strössla lite hackade nötter eller frön på.

ca 20 st30 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

  • 2 dl Semper Mix eller Fin Mix

  • 100 g smör

  • 1 dl farinsocker

  • 1 ägg

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk vaniljsocker

  • 100 g mörk choklad

  • 50 g hasselnötter (kan bytas ut mot mandel)

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda smör, farinsocker, ägg, salt och vaniljsocker med elvisp i en skål.

  3. Tillsätt mjölmix och blanda.

  4. Hacka choklad och hasselnötter grovt och rör ner i smeten.

  5. Klicka ut 1–2 msk smet på plåtar med bakplåtspapper och platta ut med en sked. Kom ihåg att inte lägga degklickarna för tätt eftersom de flyter ut, ca 12 st per plåt.

  6. Grädda i ugn, ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Tips! Kladdig smet? Platta till degklickarna med blöta händer eller en blöt sked så blir de lättare att arbeta med! 

Hem / Recept / Glutenfria cookies