Glutenfria chokladbollar

Perfekt krämiga

Här är vårt recept på goda och glutenfria chokladbollar. En klassiker till fikat som är svår att tacka nej till! Ett enkelt recept som ger dig perfekt krämiga chokladbollar. Välj själv om du vill rulla i kokos eller pärlsocker, eller varför inte i båda?

40 st30 min
Average: 4.7 (38 votes)
38 Röster

Ingredienser

5 dl Semper Havregryn
100 g smör eller margarin, rumstempererat
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk vatten

Till garnering: 

Kokosflingor eller pärlsocker

Gör såhär

  1. Rör fett och socker smidigt.

  2. Tillsätt vaniljsocker, kakao, vatten och havregryn och blanda väl.

  3. Forma bollarna och rulla dem i kokos eller pärlsocker. Förvara dem i kylskåp.

Hem / Recept / Glutenfria chokladbollar