Glutenfria cake pops

Med kladdkakesmet

Prova att baka glutenfria cake pops! Roliga att baka och att bjuda på. Dessa är gjorda på kladdkakesmet och toppas med kaksmulor eller strössel. Serveras på en pinne – kan inte bli annat än succé!

20 st60 min
Average: 4.3 (4 votes)
4 Röster

Ingredienser

Kladdkaka
2 dl Semper MixFin Mix eller Lågprotein Mix
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
4 msk kakao

Cakepops
Semper kakor (valfria)
2 pkt färskost (500 g)
400 g vit choklad
200 g mörk choklad
Karamellfärg
Strössel

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smör och låt svalna.

  2. Blanda ägg och socker.

  3. Tillsätt mjölmix, siktat kakaopulver och det avsvalnade smöret.

  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).

  5. Grädda i ca 25–30 minuter. Låt svalna.

Cakepops

  1. Mixa halva kladdkakan i matberedare.

  2. Tillsätt färskost och blanda till en smet.

  3. Forma smeten till bollar.

  4. Sätt en pinne på varje boll och ställ klubborna i frysen tills de är kalla och stela.

  5. Smält chokladen och förbered glas fyllda med socker att ställa de färdiga cakepopsen i när de skall stelna.

  6. Doppa klubborna i den smälta chokladen, toppa med karamellfärg, kaksmulor eller strössel.

Hem / Recept / Glutenfria cake pops