Glutenfria broccolibollar

Grönt är skönt

Dags att göra broccolibollar – enkla att laga och roliga att äta. Vi serverar dem varma tillsammans med en dippsås. Måste testas!

Ca 15 st30 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

1 broccolihuvud (litet) eller 3 dl fryst broccoli
1 ägg
½ dl parmesan
1 dl pofiber
2 msk persilja
salt och peppar

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Koka lätt broccolin i vatten i ca 1 min och låt den sedan kylas av i kallt vatten.
  3. Lägg broccolin i ett durkslag och låt allt vatten rinna av.
  4. I en matberedare: mixa broccoli, ägg, ost, pofiber och persilja. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  5. Ta en matsked av broccolismeten och forma till en pinne eller rund boll. Fördela stängerna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i ugnen i ca 15 min. Vänd på broccolistängerna och grädda i ca 10 min till.
  7. Servera varma med en god dipp.

Hem / Recept / Glutenfria broccolibollar