Glutenfria baguetter med mhamara

Perfekt som snitt

Förbered smaklökarna på en riktig smakexplosion! Har du inte testat att göra egen mhamara än så är det dags, dela gärna baguetten och servera som en snitt. Mhamara är även gott till kött, kyckling och falafel. En bra paprika- & valnötsröra att lägga på minnet helt enkelt!

615 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

1 pkt Semper Minibaguetter (vit eller fiber)
2 röda paprikor
2 msk olivolja
100 g valnötter
1 knippe bladpersilja, grovhackad
1 tsk paprikapulver
1 msk färskpressad citronjuice
salt och peppar

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Rosta paprikorna hela, ca 15 minuter, tills de är mjuka. Låt vila. Skala paprikorna och ta bort kärnhuset.

  3. Mixa med olivolja till slät kräm.

  4. Hacka valnötter och persilja och blanda samman. Smaka av med paprikapulver, citronjuice, salt och peppar.

  5. Grädda minibaguetterna i ugn enligt anvisning. Låt svalna. Dela på längden.

Tips! Dela baguetterna på bredden istället för på längden för att servera som snittar till förrätt.

Hem / Recept / Glutenfria baguetter med mhamara