Glutenfria äppelkakor

Som paj fast kakor

Enkla cookies med smak av äppelpaj. Testa att göra dessa små glutenfria äppelkakor. Smakar som äppelpaj fast det är små runda kakor, festligare än så blir det inte.

20 st30 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

2 dl Semper Bovete & Teff mjöl
1 1/2 dl Semper Havregryn 
100 g smör, rumstempererat
1 msk ljus sirap 
1/2 dl rörsocker

1 krm salt

1 1/2 tsk vaniljsocker 
1 1/2 tsk bakpulver 
1/2 tsk kanel

2 msk äppeljuice 
3/4 dl torkade äppeltärningar eller äppelringar, hackade 

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Mixa mjöl, rumstempererat smör, sirap, rörsocker, salt, vaniljsocker, bakpulver och kanel i en matberedare till en grynig massa. 

  3. Tillsätt äppeljuice, havre och äppeltärningar och fortsätt mixa.

  4. Knåda sedan ihop degen till en rulle som är ca 5 cm tjock och skär skivor, ca 1⁄2 cm tjocka. Lägg skivorna på en bakplåt med bakplåtspapper. 

  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills de har fått fin färg. 

Hem / Recept / Glutenfria äppelkakor