Glutenfri vegansk smörgåstårta

Recept på vegansk smörgåstårta.

8-10 bitar45 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

1-2 pkt Semper Fröbröd
Ca 600 g Färskost gjord på soya eller havre

Röror
Hummus:
250 g kikärtor
2 vitlöksklyftor
4 msk pressad citron
1 msk spiskummin
1 dl olivolja
1,5 dl vatten (ca)
Salt och peppar
Blanda alla ingredienser i en matberedare och smaka av med salt & peppar.

Tzatziki:
2,5 dl sojayoghurt
½ gurka
1 vitlöksklyfta, finhackad
¼ citron, pressad
1 tsk olivolja
salt och svartpeppar

Avokadoröra:
3 st avokado
½ citron, pressad
1 msk rödlök, hackad
½ dl soja färskost eller creme fraiche på havremjölk.

Garnering
En näve Bladspenat
½ Zucchini
1 morot
7-8 Cocktailtomater
Pumpafrön

Gör såhär

  1. Förbered de tre rörorna.
    Hummus: Blanda alla ingredienser i en matberedare och smaka av med salt & peppar.
    Tzatziki: Riv gurkan och lägg i ett durkslag tills vattnet hunnit rinna av något. Blanda gurkan med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    Avokadoröra: Mosa avokadon med en gaffel och blanda övriga ingredienser till röran.
  2. Ställ in rörorna i kylskåpet. Kantskär bröden. 
  3. Lägg 1/3 av brödskivorna på ett fat. Fördela tzatzikin och avokadoröra utöver brödskivorna. Fortsätt med ännu ett lager brödskivor.
  4. Bred hummus över det andra lagret av bröd och avsluta med ett sista lager brödskivor.
  5. Täck smörgåstårtan med plastfolie och låt stå i kylskåp i ca 3-4 tim.
  6. Bred färskost över hela smörgåstårtan.
  7. Garnera med zucchini, frön, cocktailtomater, morötter och gröna blad.

Hem / Recept / Glutenfri vegansk smörgåstårta