Glutenfri vegansk smörgåstårta
Med 3 goda röror
Denna veganska smörgåstårta går inte av för hackor! Med hummus, tzatziki och avokadoröra blir den här en succé. Alllt som är gott i en vacker skapelse!
8-10 bitar45 minIngredienser
1-2 pkt Semper Fröbröd
Ca 600 g Färskost gjord på soya eller havre
Röror
Hummus:
250 g kikärtor
2 vitlöksklyftor
4 msk pressad citron
1 msk spiskummin
1 dl olivolja
1,5 dl vatten (ca)
Salt och peppar
Blanda alla ingredienser i en matberedare och smaka av med salt & peppar.
Tzatziki:
2,5 dl sojayoghurt
½ gurka
1 vitlöksklyfta, finhackad
¼ citron, pressad
1 tsk olivolja
salt och svartpeppar
Avokadoröra:
3 st avokado
½ citron, pressad
1 msk rödlök, hackad
½ dl soja färskost eller creme fraiche på havremjölk.
Garnering
En näve Bladspenat
½ Zucchini
1 morot
7-8 Cocktailtomater
Pumpafrön
Gör såhär
- Förbered de tre rörorna.
Hummus: Blanda alla ingredienser i en matberedare och smaka av med salt & peppar.
Tzatziki: Riv gurkan och lägg i ett durkslag tills vattnet hunnit rinna av något. Blanda gurkan med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Avokadoröra: Mosa avokadon med en gaffel och blanda övriga ingredienser till röran. - Ställ in rörorna i kylskåpet. Kantskär bröden.
- Lägg 1/3 av brödskivorna på ett fat. Fördela tzatzikin och avokadoröra utöver brödskivorna. Fortsätt med ännu ett lager brödskivor.
- Bred hummus över det andra lagret av bröd och avsluta med ett sista lager brödskivor.
- Täck smörgåstårtan med plastfolie och låt stå i kylskåp i ca 3-4 tim.
- Bred färskost över hela smörgåstårtan.
- Garnera med zucchini, frön, cocktailtomater, morötter och gröna blad.