Glutenfri veg lasagne

Med egengjord glutenfri pastadeg

I det här receptet kan du välja om du vill göra egen pastadeg eller laga med färdiga plattor. Oavsett så är detta en fantastisk vegetarisk lasagne. Perfekt grönt alternativ!

430 min
Average: 4 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

Pastadeg:

3 1/2 dl Semper Mix, Semper Mix med fiber eller Lågprotein Mix
1/2 dl olja
1 dl vatten
1 krm salt

Grönsaksröra:
2 msk olja
1-2 gula lökar i skivor
2 paprikor, skurna i bitar
1 squash, (200 g) i skivor
1 brk tomater, krossade
1 dl grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk oregano
salt, peppar, riven ost

Gör såhär

Blanda olja, vatten och salt. Rör ner mixen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till en storlek som passar den form som skall användas. Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt buljong, tomater, salt och kryddor. Koka under lock ca 10 minuter. Smaka av. Smörj en eldfast form med olja. Lägg en pastaplatta i botten och varva med grönsaksröra och plattor. Avsluta med grönsaker och strö över riven ost. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.

Tips!
Spara tid! Ni vet väl att vi även gör färdiga lasagneplattor som går precis lika bra att göra lasagnen på.

Hem / Recept / Glutenfri veg lasagne