Glutenfri västerbottenpaj

En riktigt god, krämig och smakrik paj

Påsk, midsommar, kräftskiva och alla andra bjudningars självklara stöttepelare! En västerbottenpaj är aldrig fel och för extra festlig känsla kan du klippa gräslök över den eller klicka på rom, rödklök och lite gräddfil. Mums!

6 bitar60 min
Average: 4 (2 votes)
2 Röster

Ingredienser

Glutenfri pajdeg till 1 paj:
2 1/2 dl Semper Havregryn
2 dl Semper MixFin Mix eller Grov Mix
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning Västerbottenpaj:
4 ägg
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 dl Västerbottensost

Gör såhär

Sätt ugnen på 225°C.

Pajbotten:

  1. Blanda havregryn och mjölmix. Arbeta in smör och vatten till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (ca 24 cm i diameter).

  2. Grädda i ugnen, ca 10 minuter.

  3. Sänk ugnstemperaturen till 200°C.

Fyllning:

  1. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, kryddor och eventuellt salt. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.

  2. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter.

Hem / Recept / Glutenfri västerbottenpaj