Glutenfri tårtbotten

Lika perfekt varje gång!

Här är receptet som hjälper dig att baka den perfekta glutenfria tårtbotten, perfekt luftig och lagom kompakt för att i slutändan ge dig en perfekt tårta. Med det här grundreceptet på tårtbotten kommer du kunna baka många olika varianter av tårtor. Testa själv!

1 tårta, ca 10 bitar60 min
Average: 4.3 (31 votes)
31 Röster

Ingredienser

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Vispa ägg och socker med elvisp i minst 10 minuter tills det är vitt och fluffigt.

  3. Sikta i Semper Fin Mix blandat med bakpulver och vänd ner tills det är en helt jämn och fin smet.

  4. Smörj och bröa en springform, cirka 24 cm med Pofiber. Häll i smeten och baka i mitten av ugnen, i cirka 35 minuter.

  5. Testa med en sticka så att den är klar men undvik att öppna ugnen innan, då sjunker kakan ihop. Låt kakan svalna helt.

 

Tips! Tillsätt zest (det yttersta skalet, inte det vita) från 1 apelsin eller citron i smeten.

 

Hem / Recept / Glutenfri tårtbotten