Glutenfri sommartårta
Festens stora stjärna.
ca 10 bitar60 minIngredienser
3 dl Semper Mix eller Fin Mix
3 st äggulor
1 1/2 dl socker
3/4 dl mjölk
1/2 dl smält smör eller margarin
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Marängsmet:
3 st äggvitor
2 1/2 dl socker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1/2 l färska jordgubbar eller andra bär
Gör såhär
Marängsmeten:
Vispa vitorna till ett fast skum.
Rör ner sockret och fortsätt vispa någon minut.
Kakan:
Vispa gulorna och sockret pösigt.
Tillsätt mjölk och det avsvalnade fettet.
Rör ner mixen blandad med bakpulver och vaniljsocker.
Sätt ugnen på 200°C.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Bred marängsmeten över.
Grädda i ca 15 minuter.
Låt kakan kallna och dela den i 2 delar.
Vispa grädden och bred den över ena halvan.
Lägg på skivade jordgubbar.
Lägg sedan den andra halvan över med marängsidan uppåt.
Tips! Toppa med ett tunt lager grädde och några bär, för en fin look.