Glutenfri sommartårta med maräng, grädde & bär
Fika

Glutenfri sommartårta #73

Recensioner

(309 röster)

(309 röster)

Gör en glutenfri sommartårta med maräng och bär – en riktig sommardröm för dig som älskar marängtårta!

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    ca 10 bitar
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Så här gör du marängsmeten

  1. Vispa vitorna till ett fast skum.

  2. Rör ner sockret och fortsätt vispa någon minut.

Så här gör du kakan

  1. Vispa gulorna och sockret pösigt.

  2. Tillsätt mjölk och det avsvalnade fettet.

  3. Rör ner mixen blandad med bakpulver och vaniljsocker.

  4. Sätt ugnen på 200°C.

  5. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Bre på marängsmeten.

  6. Grädda i ca 15 minuter.

Montering av tårtan

  1. Låt kakan kallna och dela den i 2 delar.

  2. Vispa grädden och bre den över ena tårthalvan.

  3. Lägg på skivade jordgubbar.

  4. Lägg sedan den andra halvan över med marängsidan uppåt.

    Tips! Toppa med ett tunt lager grädde och några bär för en fin look.

Används i receptet
Fin Mix från Semper Glutenfritt

FIN MIX

Mix från Semper Glutenfritt

MIX