Glutenfri sockerkaka

Här kommer ett recept på en fluffig, god och glutenfri sockerkaka. Tips! Det går även utmärkt att använda sockerkakan som tårtbotten.

10 bitar50 min
Average: 4.5 (35 votes)
35 Röster

Ingredienser

3 dl Semper Mix, Fin Mix, Mix med fiber eller Lågprotein Mix
Semper Pofiber, till att ströa formen
50 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten, hett

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en sockerkaksform och ströa med Pofiber.

  2. Smält smör och låt svalna.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret.

  4. Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner i smeten. Tillsätt hett vatten och blanda.

  5. Grädda i ugn tills kakan har fått fin färg, ca 35 minuter. Prova med sticka.

Hem / Recept / Glutenfri sockerkaka