Glutenfri sockerkaka

Perfekt fluffighet

En sockerkaka är aldrig en dålig idé. Här kommer ett recept på en fluffig, saftig och glutenfri sockerkaka. Avnjut med en kopp kaffe eller ett glas lemonad. Tips! Det går även utmärkt att använda sockerkakan som tårtbotten.

10 bitar50 min
Average: 4.6 (100 votes)
100 Röster

Ingredienser

3 dl Semper Mix, Fin Mix, Mix med fiber eller Lågprotein Mix
Semper Pofiber, till att ströa formen
50 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten, hett

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en sockerkaksform och ströa med Pofiber.

  2. Smält smör och låt svalna.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret.

  4. Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner i smeten. Tillsätt hett vatten och blanda.

  5. Grädda i ugn tills kakan har fått fin färg, ca 35 minuter. Prova med sticka.

Hem / Recept / Glutenfri sockerkaka