Glutenfri smörgåstårta med kyckling och bacon

Perfekt för större sällskap

Här kommer ett recept på glutenfri smörgåstårta innehållande kyckling och bacon. Ett bjudvänligt recept som fungerar utmärkt för större sällskap.

8-10 bitar45 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

2 pkt Semper Fröbröd
2 pkt Bacon (280g totalt)
300g fryst grillad salladskyckling
10st soltorkade tomater
3 dl matyoghurt (10%)
1 dl finskuren gräslök
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt
1 krm peppar
400g färskost, rums tempererad

Till garnering:
1 zucchini
Parmesan
Ruccola
Ärtskott

Gör såhär

1. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Hacka baconet.
2. Blanda majonäs, yoghurt, gräslök, kyckling, senap och peppar.
3. Hacka soltorkade tomater. Tillsätt de hackade tomaterna och 2/3 av baconet till röran.
4. Kantskär bröden.  Lägg 1/3 av brödskivorna på ett fat. Fördela hälften av röran utöver brödskivorna. Fortsätt med ännu ett 1/3 av brödskivorna och den andra hälften av röran. Avsluta med ett sista lager brödskivor.
6. Täck smörgåstårtan med plastfolie och låt stå i kylskåp i ca 3-4 tim.
7. Bred färskost över hela smörgåstårtan.
8. Garnera med grönsaker, det bacon som är kvar och riv parmesan över tårtan.

Tips!
Genom att göra olika former på din smörgåstårta behövs olika många skivor. För att få de fina formerna på grönsakerna till garnering av tårtan använd en osthyvel. Den skär tunna skivor vilket gör det lättare att vara kreativ och skapa roliga former på dem.

Hem / Recept / Glutenfri smörgåstårta med kyckling och bacon