Glutenfri saffransmousse på havrebotten

Fräsch och smakrik, utan vitt socker. Passar lika bra på sommaren som på vintern!

10-1230 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

Havrebotten:

2 dl Semper Havregryn
10 färska dadlar, urkärnade
1 1/2 dl kokos, riven
1/2–1 msk kakao
1/2 krm salt
1–1 1/2 msk kokosolja

Valfritt:
1/2–1 msk kakao

Saffransmousse:

3 msk kokosolja
4 msk honung
8 dl grekisk yoghurt
2 pkt saffran (1 g)


Sommartopping: valfria bär, rostad kokos och honung
Vintertopping: fikon, valnötter och honung

Gör såhär

Havrebotten:

  1. Mixa dadlar, riven kokos, kakaopulver och salt i en matberedare.

  2. Tillsätt kokosolja och havregryn. Mixa.

  3. Fördela i en 22 cm form med löstagbar kant. Ställ kallt i frys eller kylskåp och börja med fyllningen.

Saffransmousse:

  1. Smält kokosolja i kastrull. Låt svalna.

  2. Blanda ner i en bunke med honung, yoghurt och saffran.

  3. Fördela fyllningen över havrebottnen. Låt tårtan stå i frysen i minst 3 timmar. Kakan bör tina i ca 15 minuter före servering.

  4. Vid servering, toppa med sommar eller vintertopping och ringla över honung.

Hem / Recept / Glutenfri saffransmousse på havrebotten