Glutenfri pizzadeg

En pizzadeg utöver det vanliga

Den godaste pizzan är hemgjord pizza, att baka sin egen pizzadeg behöver inte alls vara krångligt. Dessutom är det en perfekt aktivitet att göra tillsammans i köket med vänner och familj där var och en får toppa sin glutenfria pizzabotten med sina favoritingredienser. Prova att göra en krispig och glutenfri pizzadeg redan ikväll - bättre än hämtpizzan!

2 små pizzor30 min
Average: 4.8 (20 votes)
20 Röster

Ingredienser

  • 240 g Semper Grov Mix (4 dl)

  • 1 1/2 dl vatten

  • 10 gram jäst

  • 2 msk olja

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk bakpulver

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Blanda vatten och jäst i en bunke tills jästen löst sig.

  3. Tillsätt olja, salt, Semper Grov Mix och bakpulver och blanda i en köksassistent med en degkrok i cirka 4 minuter.

  4. Dela degen i 2 bollar och låt vila under bakduk i 10 minuter och kavla ut runda pizzor.

  5. Toppa med dina favoriter, t.ex. tomatsås, spenat, basilika, mozzarella och parmesan och grädda i botten av ugnen i cirka 8 minuter.

 

Tips! För en extra krispig pizzabotten – använd bakplåtspapper på en varm på plåt.

 

Hem / Recept / Glutenfri pizzadeg