Glutenfri pizzadeg

Recipe #17 Pizza con Basilico

Den godaste pizzan är hemgjord pizza, att baka sin egen pizzadeg behöver inte alls vara krångligt. Dessutom är det en perfekt aktivitet att göra tillsammans i köket med vänner och familj där var och en får toppa sin glutenfria pizzabotten med sina favoritingredienser. Prova att göra en krispig och glutenfri pizzadeg redan ikväll - bättre än hämtpizzan!

2 små pizzor30 min
Average: 4.7 (186 votes)
186 Röster

Ingredienser

  • 240 g Semper Grov Mix eller Fin Mix (4 dl)

  • 1 1/2 dl vatten

  • 10 gram jäst

  • 2 msk olja

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk bakpulver

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Blanda vatten och jäst i en bunke tills jästen löst sig.

  3. Tillsätt olja, salt, Semper Grov Mix och bakpulver och blanda i en köksassistent med en degkrok i cirka 4 minuter.

  4. Dela degen i 2 bollar och låt vila under bakduk i 10 minuter och kavla ut runda pizzor.

  5. Toppa med dina favoriter, t.ex. tomatsås, spenat, basilika, mozzarella och parmesan och grädda i botten av ugnen i cirka 8 minuter.

 

Tips! För en extra krispig pizzabotten – använd bakplåtspapper på en varm på plåt.

 

Home / Glutenfria recept / Glutenfri pizzadeg