Glutenfri pasta-jar med chêvre & rödbeta

Pasta-Jar med Chêvre & Rödbeta - glutenfri pasta i en burk.

130 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

2 dl Semper Penne Tricolore
3 st rödbetor
½ litet broccolihuvud
1 dl soyabönor
4-5 cocktailtomater
½ zucchini till garnering
1 näve valnötter
1 näve ruccola
2 skivor prosciutto
½ avokado
Timjan
Salt och peppar

Chêvrekräm:
200 g chêvre
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
honung
salt och peppar

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 °C grader.
  2. Skär rödbetorna i klyftor. Lägg olivolja och vitlök i en ugnsfast form tillsammans med betorna. Toppa med timjan.
  3. Låt stå i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Förbered chêvrekrämen. Skär bort skalet på osten. Spara en del av osten till garnering. Mosa resten av chêvreosten med en gaffel. Blanda crème fraiche och pressad vitlök i en skål. Tillsätt osten och vispa till en slät kräm. Smaka av med honung, salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt förpackningen.
  6. Häll pastan i ett durkslag och skölj i kallt vatten.
  7. Fördela chêvrekrämen i glasburkens botten.
  8. Skär broccolin i mindre bitar och lägg i burken tillsammans med skinkan.
  9. Fördela ruccola, tomater, bönor och avokado över broccolin.
  10. Fortsätt med pasta och rödbetor.
  11. Toppa med riven zucchini, chêvreost och valnötter.

Hem / Recept / Glutenfri pasta-jar med chêvre & rödbeta