Glutenfri pasta frutti de mare

Pasta med havets och Italiens läckerheter

Vårt recept på en glutenfri pasta frutti de mare, här med färska musslor, cocktailtomater, vitlök och vitt vin. Ja ni hör ju själva – en italiensk drömmåltid.

430 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

4 port Semper Linguine (ekologisk eller fiber)
1 kg färska musslor, väl tvättade
300 g cocktailtomater, delade
3 vitlöksklyftor, skivade
lite persilja, hackad
1 liten chili, skivad
1/2 dl olivolja
1 dl vitt vin

Gör såhär

  1. Koka pastan enligt anvisningar.

  2. Fräs vitlök och chili i oljan en minut.

  3. Tillsätt resten av ingredienserna, koka på hög värme under lock i tre minuter. Koka under tiden pastan al dente, häll av vattnet och tillsätt pastan till musslorna och tomatblandningen.

  4. Låt puttra med musslorna en minut, salta lätt och servera genast i djupa tallrikar.

Hem / Recept / Glutenfri pasta frutti de mare