Glutenfri knäckig äppelpaj

När äpplen blir som godast

Perfekt seg och knäckig – denna äppelpaj är fruktansvärt god. Receptet kommer garanterat bli ett samtalsämne, för visst är det så att baka en knäckig äppelpaj med havregryn alltid är en bra idé. Vår variant är en enkel äppelkaka utan ägg, men med honung, råsocker, havssalt och knäckebröd. Ett perfekt avslut på en god middag eller perfekt till fikat. Testa själv!

1 paj60 min
Average: 5 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

 

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär äpplena i smala klyftor, blanda med kanel och socker och lägg i en pajform, cirka 24 cm i diameter.
  3. Krossa knäckebrödet till smulor.
  4. Blanda rumstempererat smör med råsocker, honung, havre och salt till ett fint smul.
  5. Toppa äpplena med smulor varvade med knäckebrödssmul och baka i mitten utav ugnen i cirka 25-30 minuter. Servera med lättvispad grädde.

 

 

 

Hem / Recept / Glutenfri knäckig äppelpaj