Glutenfri knäckebrödspizza med två olika toppings
Det svenskaste vi har möter det mest italienska och ljuva smaker uppstår. Det här är så enkelt och riktigt, riktigt gott.
2 st20 minIngredienser
2 halvor Semper Spisbröd
GREKISKA SMAKER
1 halva
1–2 msk tomatpuré
1 pkt fetaost
1/2 rödlök
6–7 svarta oliver
salt och peppar
olivolja
Topping efter gräddning:
2 nävar ruccola
1 näve spenat
ITALIENSKA SMAKER
1 halva
1–2 msk tomatpuré
150 g prosciutto
1/2 päron
Parmesan eller Västerbottensost, riven
salt och peppar
olivolja
Topping efter gräddning:
2 nävar ruccola
Gör såhär
Sätt ugnen på 200°C.
Bred ett tunt lager med tomatpuré över knäckebröden.
Lägg på valfri topping. Ringla över olivolja.
Placera knäckepizzorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 10 minuter.
Ta ut pizzabitarna, toppa med bladgrönt och servera omgående.
Tips! Strö gärna över rostade nötter och färska örter.