Glutenfri knäckebrödspizza med två olika toppings

Så enkelt och riktigt, riktigt gott

Det svenskaste vi har möter det mest italienska och ljuva smaker uppstår. Här har vi en riktig räddare, vardag som fest. Vår glutenfria knäckebrödspizza går fort att göra, här har vi två varianter, grekisk eller italiensk.

2 st20 min
Average: 4.8 (4 votes)
4 Röster

Ingredienser

2 halvor Semper Spisbröd

GREKISKA SMAKER 

1 halva
1–2 msk tomatpuré
1 pkt fetaost
1/2 rödlök
6–7 svarta oliver
salt och peppar
olivolja

Topping efter gräddning:
2 nävar ruccola
1 näve spenat

ITALIENSKA SMAKER 

1 halva
1–2 msk tomatpuré
150 g prosciutto
1/2 päron
Parmesan eller Västerbottensost, riven
salt och peppar
olivolja

Topping efter gräddning:
2 nävar ruccola

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Bred ett tunt lager med tomatpuré över knäckebröden.

  3. Lägg på valfri topping. Ringla över olivolja.

  4. Placera knäckepizzorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 10 minuter.

  5. Ta ut pizzabitarna, toppa med bladgrönt och servera omgående.

Tips! Strö gärna över rostade nötter och färska örter.

Hem / Recept / Glutenfri knäckebrödspizza med två olika toppings