Glutenfri kladdkaka

Extra lyxig med nötter och chokladbitar

Seg, frasig och kladdig – denna lyxiga glutenfria variant av kladdkaka är ett säkert kort – en kladdkaka går alltid hem. Varsågod att imponera på dina chokladälskande vänner med denna klassiker. Vi servar den helst med grädde och färska bär.

845 min
Average: 4.6 (750 votes)
750 Röster

Ingredienser

  • 180 g Semper Mix (3 dl)

  • Semper Pofiber (för att ströa formen)

  • 150 gram smör

  • 2 3/4 dl socker

  • 3 ägg

  • 1/2 tsk salt

  • 6-8 msk kakao

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull tills det är helt smält, dra av från plattan och tillsätt socker, rör sedan ner ett ägg i taget till en jämn smet.

  3. Sikta i Semper Mix, salt och kakao och vänd ihop till en jämn smet.

  4. Fodra en form, cirka 22 cm i diameter, smöra och bröa med Pofiber.

  5. Grädda kakan i cirka 20 minuter.

  6. Låt svalna och ät med lättvispad grädde och färska bär.

Tips! Tillsätt hackade nötter och chokladbitar i kakan innan den gräddas.
Extra kladdig kladdkaka? Toppa med dulce de leche när kakan svalnat något.

 

Hem / Recept / Glutenfri kladdkaka