Glutenfri pizza med mozarella, oliver, ruccola och tomater
Enkla maträtter

Glutenfri italiensk pizza

Recensioner

(1086 röster)

(1086 röster)

Det finns inget godare än en hembakad glutenfri pizza. Klassiska smaker i fin harmoni. Passar perfekt med rödrutig duk, levande ljus, smäktande dragspelsmusik och en riktigt god och krispig sallad.

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    2 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölmixen och Pofiber och blanda. Använd gärna degkrok och arbeta till en jämn deg.

  3. Låt degen jäsa i ca 15 minuter.

  4. Dela degen i två delar, tryck ut dem på ett bakplåtspapper, använd lite mix till utbakningen och kavla dem till ca 20 cm diameter, vik in kanten dubbelt ca 1 cm.

  5. Fördela toppingen (förutom parmaskinka och ruccola) över bottnarna och strö över osten.

  6. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Toppa med parmaskinka och ruccola.

Används i receptet
Mix Fiber från Semper glutenfritt

MIX FIBER

Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER