Glutenfri grillad smörgås

Med avokado och pocherat ägg.

425 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

4 skivor grillade Semper Toasty havre
4 ägg
1 msk ättika
1 nypa salt
8 st cocktail tomater
2 avokado
1 nypa torkad chiliflakes
smörgåskrasse att toppa med

Gör såhär

  1. Börja med att pochera äggen. Koka upp vatten. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt ättika och salt. Knäck ett ägg i en kopp. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden. Låt ägget ligga i vattnet ett tag. Ta upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen.
  2. Lägg tomaterna i en stekpanna med lite olivolja och rosta/stek på dem hastigt.
  3. Lägg ut de grillade brödskivorna på en skärbräda, lägg på en halv avokado på varje, mosa med gaffel. Lägg på ägget, tomat och strö på chiliflakes och krasse! Sist salta, peppra och ringla på lite olivolja!

Hem / Recept / Glutenfri grillad smörgås