Glutenfri granola med yoghurtparfait

En enkel efterrättsliknande frukost

Det här recepet på glutenfri granola ger dig förutsättningarna att kunna bjuda på en riktigt lyxig frukost. Vi serverar vår granola ovanpå en krämig och friskt yoghurtparfait.

430 min
Average: 4.5 (2 votes)
2 Röster

Ingredienser

Yoghurt (ca 1 stor matsked till vardera person)
Färska bär
Granola

Granola:
Havregrynsblandning
7dl Sempers Rena Havre
1 msk kanel
1 msk kakao
0,5 msk kardemumma
3 msk rapsolja
2 msk honung
Nötblandning
2 dl mandel
2 dl cashewnötter
1 dl hasselnötter
1 tsk kanel
1 msk honung

Topping:
2 dl kokoschips

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Blanda havregryn, frön, kardemumma, kanel, kakao, honung, vatten och olja.
  3. Rosta havregrynsblandningen i ugnen i ca 20 min med omrörning då och då.
  4. Rosta nötterna några minuter i en het stekpanna. Toppa med kanel och honung.
  5. Blanda de rostade nötterna med havregrynsblandningen.
  6. Tillsätt kokoschips, blanda och förvara i burk.
  7. Fördela yoghurt i små skålar. Toppa med granola och färska bär.

Hem / Recept / Glutenfri granola med yoghurtparfait