Glutenfri grön superfoodpizza

Grön och glutenfri superfoodpizza.

630 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

Pizzadeg:
1/2 dl Semper Pofiber
450 g blomkål (eller broccoli)
3 ägg
havssalt

Grön topping:
3 nävar färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1/2 dl pumpafrön
1 dl olivolja
1 dl Parmesan, riven
1 näve bladpersilja
1 zucchini, i tunna skivor
bladgrönsaker, krasse eller ärtskott till topping
2 burkar grön pesto á 190 g

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela blomkålen och mixa tills konsistensen liknar coucous (alternativt använd färdigt blomkålsris).
  3. Blanda blomkål, ägg och Pofiber till en smet. Smaka av med salt.
  4. Platta ut smeten på bakplåtspapper på två plåtar. Forma 6 små runda pizzor.
  5. Förgrädda blomkålsbottnarna i ca 10 minuter tills de är gyllengula.
  6. Gör samtidigt den gröna toppingen genom att mixa ihop alla ingredienser. Skiva zucchini tunt.
  7. Ta ut blomkålsbottnarna ur ugnen.
    Bred på den gröna toppingen. Fördela en matsked pesto på vardera pizza. Toppa med zucchinin. Grädda i ytterligare 7–8 minuter.

Toppa med vackra bladgrönsaker.

Hem / Recept / Glutenfri grön superfoodpizza