Glutenfri frozen yoghurt

Det enda du behöver är några glasspinnar, glassformar och fantasi. Resultatet blir en kalasgod mellis eller efterrätt. Very berry good!

10 st6 timmar 30 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

3 dl Semper Kick! Raspberry
2 dl hallon
1 dl blåbär
5 msk socker, valfritt
1 liter grekisk yoghurt
1/2 dl glutenfri havremjölk eller annan valfri mjölk
3 msk honung

Gör såhär

  1. Koka ner hallon och blåbär i en kastrull. Tillsätt 4-5 msk socker för sötare smak.

  2. Blanda yoghurt, havremjölk och honung i en skål.

  3. Häll 1-2 msk av yoghurtblandningen i varje glassform. Varva med 1 msk granola, 1 msk bärsylt och lägg lager på lager tills formen är full. Slå formen lätt emot köksbänken för att få bort eventuella luftbubblor.

  4. Stick in glasspinnar i formarna och låt stelna i frysen i minst 6 timmar.

  5. Ta fram ur frysen, lossa glassen från formarna och njut!

Hem / Recept / Glutenfri frozen yoghurt