Glutenfri Focaccia

Saftig och smakrik

Att släng ihop en focaccia är busenkelt, speciellt med Semper Oat & Quinoa Bread Mix. Vår glutenfria focaccia både smakar ljuvligt och är enkel att göra. Tryck in körsbärstomater eller urkärnade oliver i degen innan gräddning för variation.

1 tim 10 min
Average: 4.5 (10 votes)
10 Röster

Ingredienser

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 240°C.

  2. Blanda jäst, salt och brödmix i en skål.

  3. Tillsätt ljummet vatten (37°C). Blanda med degkrok i 1 min. Tillsätt olja och fortsätt att blanda i 3-4 min.

  4. Forma till en kvadrat (25x25) på en bakplåt med bakplåtspapper.
    Tips! Använd blöta händer eller sked för att forma focaccian.

  5. Låt jäsa i ca 35 min.

  6. Gör 9 djupa hål i degen med ett blött finger. Pensla med olivolja, strö över havssalt och rosmarin (valfritt).

  7. Baka i den nedre delen av ugnen i 25-30 minuter tills gyllene.

Tips! Variera focaccian - tillsätt urkärnade oliver och halverade körsbärstomater.

Hem / Recept / Glutenfri Focaccia