Glutenfri focaccia

Perfekt till större sällskap

Glutenfri focaccia med underbar topping! En fantastisk god och glutenfri focaccia som är enkel att göra. Passar perfekt till picknicken eller på buffébordet!

11,5 timme
Average: 4.5 (13 votes)
13 Röster

Ingredienser

I pkt Semper Grovmix
1/2 dl Semper Pofiber
25 g jäst
4 dl vatten (37 grader)
1 msk honung
1/2 dl olivolja
1 tsk salt

Gör såhär

1. Smula ner jästen i en bunke och blanda med vattnet.
2. Tillsätt Pofiber och låt blandningen svälla i 10 minuter.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen för hand (ca 10 min) eller med bakmaskin.
4. Sätt på ugnen på 225 grader.
5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
6. Olja en långpanna och toppa med flingsalt.
7. Tryck ut degen i långpannan. Gör små gropar i degen med fingrarna. Ringla över olivolja och flingsalt.
8. Toppa med nedanstående alternativ eller valfritt:
·    Tomater och timjan.
·    Rödlök, kronärtskocka och rosmarin.
·    Fetaost och örter.
9. Grädda brödet i mitten ca 15 min.
10. Låt svalna

Hem / Recept / Glutenfri focaccia